Fabricio Potestad

La trajectòria artística que Fabricio Potestat, performer, pintor i vídeo artista navarrés, ve desenvolupant des de fa ja mes d’una dècada ha estat sempre lligada a la busca dels limits tant personals com artistics. Aquest motiu li ha conduït a xafar terrenys fronterers i a valdre’s de practiques interdisciplinars en les seues peces. Però va ser per pur atzar, un dia que s’equivocà de classe i vahttps://sinberifora.wordpress.com/wp-admin/post-new.php?post_type=page aparéixer en la de Bartolomé Ferrando, quan va descobrir que l’art d’acció era el llenguatge amb major capacitat de fusionar o englobar diferents disciplines.

L’absència com a forma més pura de temporalitat, el silenci, el buit i la pausa són els conceptes que vertebren el seu no-discurs en els seues accions. Fabrizio Potestat, ens presenta en l’Octubre CCC una acció titulada «el miracle de l’art» en la que és qüestiona la funció de l’artista i la seua instrumentalització dins del mon de l’art, posant en dubte, no sense ironia, la professionalitat del propi artista. Amb això pretén que l’espectador-receptor es qüestione els fonaments mateixos de l’obra d’art i l’experiència estètica.

Actualment Fabrizio Potestat viu i treballa a València i encara que ha sigut guardonat amb diverses beques i premis, allò ja queda lluny i millor no mencionar-los. Gràcies Bartolomé.